Share this content on Facebook!
27 Oct 2014

Daca ajungeti in zona Bucovinei, credinciosi sau nu, va recomand sa vizitati cateva manastiri, pentru particica de istorie despre care vorbesc, pentru lumea complet diferita si care este guvernata de cu totul alte reguli, dar si pentru linistea si curatenia exemplare. Din pacate sau din fericie, in urma cu cativa ani a inceput procesul de restaurare a manastirii si a picturii exterioare (proces ce acopera cu schele fatada bisericii), asa ca nu ne ramane decat sa speram ca Albastrul de Voronet va ramane la fel de frumos. Leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda, Bucovina pastreaza marturii ale prezentei omului din cele mai indepartate vremuri si multi turisti sunt interesati de cazare Bucovina.

Pensiune Bucovina - locatia ideala pentru relaxare

Despre comuna Fundu Moldovei va putem spune ca se situeaza in Nord-Vestul Municipiului Campulung Moldovenesc, si se intinde si pe un mal si pe celalalt al raului Moldova. Aceasta comuna este la o distanta de 14 kilometri fata de Municipiul Vatra Dornei pe drumul judetean DJ 175, si la o distanta de 5 kilometri fata de comuna Pojorata. Si toamna este frumoasa aici, deoarece este una insorita si imbelsugata cu recolta bogata de peste an, iar despre iarna avem numai cuvinte frumoase, deoarece iarna in Bucovina atrage un numar foarte mare de turisti din toate colturile tarii. In ceea ce priveste camerele de cazare pe care le veti gasi la cabana, putem spune ca acestea sunt primitoare, echipate la standarde europene. Aceste elemente va vor face sederea aici una cat se poate de placuta, si veti avea de asemenea posibilitatea sa gustati din bucataria traditionala bucovineana si veti avea ocazia sa consumati si un meniu vanatoresc.

cabana vanatoreasca Cerbul Carpatin este locatia ideala in cazul in care doriti sa aveti parte de momente de neuitat alaturi de prieteni. Aceasta cabana este situata in varf de munte, si se poate transforma in destinatia ideala, pentru dumneavoastra, mai ales in cazul in care sunteti un impatimit in ceea ce priveste vanatoarea si plimbarile montane. Aici se poate ajunge cu masini de tip 4X4, si odata ce va veti caza veti avea parte de toate facilitatile, deoarece cabana chiar daca este situata intr-o zona retrasa si mai putin accesibila, dispune de toate conditiile de cazare. Veti avea apa calda, si curent electric, bucatarie complet echipata. Cabana Vanatorului are ca anexa si o stana, asa ca puteti intra in contact cu ceea ce inseamna traditionalul in aceasta zona ceva mai retrasa in inima naturii. Veti avea ocazia sa descoperiti si muntele, si puteti organiza iesiri in aer liber, off road, vanatoare, plimbari montane, unde veti avea posibilitatea sa vedeti unele peisaje de neuitat pe care le puteti fotografia.

meniu vanatoresc, Pensiune Bucovina , cabana vanatoreasca

Totul despre un meniu vanatoresc

Meleagurile bucovinene au fost martorii inchegarii si dezvoltarii in secolul XIV, a statului feudal independent al Moldovei. Asezari precum Baia, Siret, Suceava, Radauti pastreaza pana in zilele noastre constructii (cetati, ctitorii si case domnesti s.a.) din vremea primilor voievozi moldoveni. Alte localitati precum Putna, unde in 1871 festivitatile prilejuite de implinirea a 400 de ani de la zidirea ctitoriei lui Stefan cel mare s-au transformat, cu participarea lui Mihai Eminescu, Mihai Slavici, Ciprian Porumbescu si a altor tineri veniti din toate provinciile istorice romanesti, intr-o impunatoare manifestare a cunostintei de neam si de tara a romanilor de pretutindeni, evoca sugestiv rolul active pe care locuitorii suceveni l-au avut de-a lungul timpului pe scena istoriei. Diferitele parti ale caselor sunt decorate cu sculpturi, ca si stalpii verandei sau poarta curtii. Zestrele includ, in fara de trusoul de textile, cani de lemn sculptate, linguri, butoaie, polonice si vase.

Caut informatii despre cabana vanatoreasca

Motivele practicarii activitatii de vanatoare, de catre acestia din urma, sunt foarte diverse: unii o fac din placerea de a petrece, motivat si activ, o parte din timpul liber in mijlocul naturii; motivatia si capacitarea vanatorului sunt determinate intr-un astfel de caz de excursia facuta si de actul vanatorii in sine, spre care orice om are o pornire launtrica. Putini dintre vanatori merg la vanatoare pentru a ucide vanatul, incalcand sfidator orice regula de etica vanatoreasca; intre ei si braconieri nu este prea mare deosebire, afara de faptul ca unii actioneaza la limita legii, iar altii in afara ei; O alta categorie de vanatori, in general mai nevoiasi sau mai gurmanzi, vin la vanatoare pentru vanatul pe care-l pot prelua pentru bucataria proprie; aceasta a fost si ramane inca o motivatie puternica pentru practica vanatorii, indiferent daca vrem sa o recunoastem sau nu.

Informatii despre pensiunea Casa Vanatorului

Puteti face si plimbari montane cu bicicleta, sau cu atelaje hipo atat in anotimpul cald, cat si iarna, cand pentru aceste lucruri putem folosi sania trasa de cai. Aceste activitati va pot relaxa si destresa dupa o perioada in care ati muncit din greu, si ati acumulat mult stres. La cabana veti avea ocazia sa faceti si o partida de calarie. Nu in cele din urma, pentru iubitorii de vanatoare, organizam partide de vanatoare in Bucovina, urmate de prepararea traditionala pentru specialitati vanatoresti intr-o locatie speciala in cadrul pensiunii sau, la cabana vanatoreasca Cerbul Carpatin. Camerele sunt dispuse in felul urmator: 3 camere cu un pat dublu, 2 camere cu doua paturi (unul simplu, unul matrimonial), si 1 apartament cu frigider, TV plasma, internet. Deci va veti putea relaxa cat se poate de eficient data fiind si dotarea camerelor, si veti avea de asemenea ocazia sa intrati in legatura cu tot ceea ce inseamna aceste locuri.

Cele 96 de morminte de incineratie scoase la lumina la Zvoristea, ca si descoperirile arheologice de la Silistea Scheii, Suceava, Bosanci, Probota sau Dolhestii Mari atesta existenta unor asezari traco-getice si dacice bine conturate. Bucovina este cunoscuta pentru folclor, costume, mobilier, olarit, tapiterii si covoare. Mestersugarii continua traditiile mostenite din generatie in generatie. Masti, costume traditionale, oua vopsite, obiecte din lemn sculptate, broderii si covoare care sunt inca elemente al vietii cotidiene, si din acest motiv sunt tot mai cautate informatiile despre cazare Bucovina.

Prelucrarea lemnului este mult apreciata in Bucovina, unde materialul este din belsug. Lemnul este folosit in special pentru obiecte gospodaresti, ca si pentru construirea caselor. Diferitele parti ale caselor sunt decorate cu sculpturi, ca si stalpii verandei sau poarta curtii. Zestrele includ, in fara de trusoul de textile, cani de lemn sculptate, linguri, butoaie, polonice si vase. Bucovina este una dintre putinele regiuni unde traditia vopsirii oualor de Pasti este inca practicata. Cele mai mari si mai grele oua sunt transformate in adevarate capodopere cu desene complicate in verde, rosu, albastru, negru si galben.

Tag: meniu vanatoresc Pensiune Bucovina cabana vanatoreasca 


Comments

There isn't any comment in this page yet!

Do you want to be the first commenter?


New Comment

Full Name:
E-Mail Address:
Your website (if exists):
Your Comment:
Security code: